Wetenschap op Stap

Wetenschap op Stap richt zich naar kinderen van het 5e en 6e leerjaar basisonderwijs. Met dit schoolproject wil VIB jonge kinderen enthousiast maken voor biowetenschappen door echte onderzoekers naar de klas te brengen. De leerlingen verdiepen zich vooraf in het onderwerp, zodat ze gerichte vragen kunnen stellen. De bedoeling is dat het bezoek als hoogtepunt of leidraad dient van een wetenschapsproject in de klas. 

Meer info

DNA-kit

​VIB leent elektroforesekits uit aan leerkrachten, zodat het mogelijk wordt om in de klas DNA te scheiden en te visualiseren. Een kit bevat twee electroforesetoestellen, DNA-materiaal en een protocol. Indien het protocol juist gevolgd wordt, kan de proef vier keer uitgevoerd worden.

We lenen de DNA-kit steeds uit voor twee werkweken, van maandag tot de volgende vrijdag. Ze zal worden geleverd per koerier op het secretariaat van je school. 

Je kan een kit uitlenen voor het schooljaar 2020-2021 door een mail te sturen naar Tiny Sterck.
 

ELISA-kit

​Met een ELISA-kit wordt het mogelijk om in de klas een infectie op te sporen. De ELISA-kit wordt enkel uitgeleend aan leerkrachten. Het enige wat terug moet worden gestuurd na het uitvoeren van de proeven zijn de micropippetten.

De kit wordt op maandag door een koerier geleverd op het secretariaat van de school. Vanaf de levering heb je twee werkweken de tijd om de proef uit te voeren en het materiaal te gebruiken.

Je kan een ELISA-kit uitlenen voor het schooljaar 2020-2021 door een mail te sturen naar Tiny Sterck.

Project Bloed

Project Bloed richt zich naar leerlingen uit het 6de jaar van het basisonderwijs. Via Project Bloed leren de kinderen het belang van bloed in hun leven kennen.

Samen met een begeleider van Natuur & Wetenschap, tovert VIB het klaslokaal van de leerlingen tot een echt labo. Aan de hand van een leuke presentatie, eenvoudige proefjes en het analyseren van de resultaten, gaan de kinderen op verkenning in de wereld van 'bloed'.
 

Meer info