04/02/2021

VIB deelt met trots de lancering van het tweede V-Bio Ventures fonds, met een eerste closing aan 78 miljoen euro. V-Bio Fonds 2 bouwt voort op het succes van V-Bio's eerste fonds, waarmee 15 innovatieve bedrijven in de sectoren van medische therapieën en landbouw van durfkapitaal voorzien werden. De bedrijven in de portefeuille van V-Bio Ventures bevinden zich in heel Europa, maar het grootste deel ervan is gelokaliseerd in Vlaanderen.

“V-Bio Ventures zag het levenslicht in 2015, en werd mede opgericht door VIB. De timing was precies goed, aangezien het lokale ecosysteem een gebrek had aan durfkapitaal voor opstartende bedrijven met onderzoek in een vroeg stadium. Met hun eerste fonds steunde V-Bio Ventures niet minder dan 7 VIB-start-ups,” zegt Griet Vanpoucke, VIB's Head of New Ventures.

Jérôme Van Biervliet, Algemeen Directeur van VIB, vult aan: “VIB feliciteert het V-Bio-team met de eerste closing van hun tweede fonds. Als medeoprichter van V-Bio Ventures, en dankzij meerdere investeringen in VIB startups, hebben we een bevoorrechte relatie opgebouwd. V-Bio Ventures heeft de voorbije jaren een behoorlijke dynamiek in ons biotech-ecosysteem bewerkstelligd, waarbij ze aanzienlijke waarde creëerden die verder gaat dan de deal. Hun wetenschappelijke expertise, marktkennis en uitgebreid netwerk is van cruciaal belang voor VIB, naast hun investeringsvermogen.”
 

Share this story

Press

For press related issues contact VIB' Press Contacts or call +32 9 244 66 11