Over

Medische Biotechnologie

Bij VIB ligt de focus op de ontwikkeling van innovatieve moleculaire instrumenten en technologieën om gezondheidsproblemen bij de mens aan te pakken. Een opkomend onderzoeksthema in de medische biotechnologie is de ontwikkeling en productie van nieuwe biofarmaceutica en vaccins. VIB-onderzoekers werken aan nieuwe toepassingen in onder meer tuberculoseonderzoek, kankerbehandeling en antivirale immuniteit.

Nieuws

Impact op de samenleving

Blood test for liver diseases

Bloedtest voor leverziektes

VIB werkt samen met Helena Biosciences aan de commercialisatie van een nieuwe uitgebreide bloedtest genaamd Glyco Liver Profile voor chronische leverziekten, een aandoening die zo'n 29 miljoen mensen in de EU treft. Door dze niet-invasieve test kunnen medische professionals leverontsteking, fibrose, en cirrose kunnen diagnosticeren en monitoren. Dit biedt een nauwkeurig en gepersonaliseerd alternatief voor invasieve technieken.
Lees meer

Centrum voor Medische Biotechnologie

Het VIB-UGent Centrum voor Medische Biotechnologie (CMB) is het belangrijkste centrum van VIB voor biomoleculaire analyse en biofarmaceutisch technisch onderzoek, met een belangrijke focus op eiwittechnologie. CMB vertaalt de nieuwe technologieën en inzichten ook naar breed toepasbare onderzoekstools, vaccins, diagnostica en farmaceutica.

Start-ups