No translation available

There is no English translation for this page. The Dutch content is displayed.

Op de Dag van de Wetenschap zijn de spots gericht op álles wat met wetenschap te maken heeft. Dit jaar geen fysieke editie over heel Vlaanderen, maar wel een unieke online editie! VIB biedt die dag ook toffe activiteiten rond biotech aan. Hier een overzicht: 

Ben jij een allesweter? Iemand die elke antwoord bij trial pursuit al kent? Of gewoon iemand die graag meedoet aan een quiz? Dan is de Grand Challenge quiz iets voor jou! Elk uur organiseren we een quiz die ongeveer 30 minuten in beslag neemt. Kom jouw kennis testen tijdens één van onze vier quizzen en maak kans op een mooie prijs!

Wat is voor jou, als patiënt belangrijk? Wat kunnen artsen en wetenschappers leren van jou? Het Grand Challenge programma brengt patiënten, burgers, artsen en wetenschappers samen om van elkaar te leren. Zo willen ze de maatschappelijke impact van wetenschappelijk onderzoek te vergroten. Ontdek de verschillende programma’s aan de hand van deze infofilmpjes en infopanelen!

Bij bacteriën denken we vooral aan ziektekiemen. Maar bacteriën helpen ons ook, bij het verteren van ons voedsel, of in waterzuiveringsinstallaties. Bacteriën zijn overal, in je mond, op het toetsenbord... Kweek ze zelf op een speciale voedingsbodem met de materialen uit de Brusselse Wetenschapsbox!

Haal je Brusselse Wetenschapsbox helemaal gratis af in de Muntpunt afhaalbib van maandag 16 november tot en met zaterdag 21 november.

DNA, ook wel ons genetisch materiaal genoemd, zit in al onze cellen, en bepaalt hoe wij er uit zien. DNA zit echter niet enkel in de cellen van mensen, maar ook in dat van dieren en planten, zelfs van bacteriën en virussen. In dit experiment halen we, met de materialen uit de Brusselse Wetenschapsbox, het DNA uit een tomaat!

Haal je Brusselse Wetenschapsbox helemaal gratis af in de Muntpunt afhaalbib van maandag 16 november tot en met zaterdag 21 november.
 

Hebben jullie de COVID19 test al gedaan? Eerst moet je die vervelende neusswab ondergaan om daarna nagelbijtend op het resultaat te zitten wachten, wat toch enige tijd kan duren. Maar wat gebeurt er nu precies tijdens deze periode? En bestaat er geen ‘makkelijkere’ en ‘snellere’ methode? Wat zijn de verschillen tussen de PCR test en de snelle antigeentest? Ontdek het in de lezing van VIB-UGent onderzoekers.
 

Share this story