No translation available

There is no English translation for this page. The Dutch content is displayed.

Biotechnologie voor ondernemers: lunchgesprek met Jerome Van Biervliet (VIB)

3Square Ghent
Partner events
26/02/2021
Add to Calendar 2021-02-26 01:00:00 2021-01-25 15:23:53 Biotechnologie voor ondernemers: lunchgesprek met Jerome Van Biervliet (VIB) 3Square Ghent VIB jarne@3sign.com Europe/Brussels public

België staat wereldwijd bekend voor zijn bloeiende biotech-cluster. Met Ablynx, Galapagos, Argenx, Confo Therapeutics en Biocartis gooien we hoge ogen tot ver buiten onze landsgrenzen. Waarom is net onze regio zo sterk in biotechnologie?

VIB kan zonder meer beschouwd worden als een van de sterkste drivers van dit ecosysteem, met wetenschappelijk onderzoek en innovatieve toepassingen en producten waar patiënten, landbouwers en consumenten baat bij hebben. Ook hun activiteiten op het vlak van business development, zoals R&D en licentieovereenkomsten, zorgen ervoor dat hun wetenschappelijke en technologische expertise ter beschikking komt van de lokale bedrijven.

Al deze inspanningen hebben een positieve economische en maatschappelijke impact in Vlaanderen en daarbuiten. Voor elke euro subsidie die VIB van de Vlaamse overheid krijgt, genereert het een economisch rendement van 11 euro.

Jérôme Van Biervliet, algemeen directeur van VIB, staat aan het hoofd van het Innovation & Business Team. Tijdens zijn presentatie licht hij toe hoe biotechnologie en ondernemerschap hand in hand gaan.

Meer info