De mechanismen van het leven ontrafeld

VIB is wereldwijd een toonaangevend onderzoeksinstituut in de levenswetenschappen, gevestigd in Vlaanderen, België. Ons internationale team van onderzoekers en industriële partners verkent de moleculaire basismechanismen van micro-organismen, planten en mensen. VIB (Vlaams Instituut voor Biotechnologie) vertaalt deze baanbrekende wetenschappelijke resultaten naar farmaceutische, agrarische en industriële toepassingen en bevordert zo de economische groei en het maatschappelijk welzijn .

Covid-19 onderzoek VIB

Hoe bestrijden VIB onderzoekers de coranapandemie en de impact ervan 

GEEN EXPERT IN LEVENSWETENSCHAPPEN?

Geen probleem! Lees even onze introductie en ontdek:

News

Publications

VIB FACTS SERIES

De VIB Fact Series is een reeks diepgaande, wetenschappelijk onderbouwde dossiers over uiteenlopende thema's, waaronder dierenproeven, gewasproductie en genoombewerking. Elk dossier is samengesteld door experts in dat onderwerp, om je de meest actuele informatie te bieden. 

VIBTIMES

De onderzoekers van VIB doen voortdurend nieuwe ontdekkingen. Neem een kijkje achter de schermen van ons instituut en blijf via de driemaandelijkse nieuwsbrief VIBtimes op de hoogte van ons onderzoek en het leven bij VIB. Deze nieuwsbrief is enkel in het Engels beschikbaar.